sklonista
povjerenstva
koordinatori

Posjetite nas na:

fb yt twitter gplus

zene i mediji logo

IZVJEŠĆE O RADU ZA 2009.

Tijekom 2009. godine radilo se na ukupno 919 predmeta. Uredu pravobraniteljice obratilo se 274 građana i građanki zbog diskriminacije temeljem spola, obiteljskog ili bračnog statusa i/ili spolne orijentacije.

Od aktivnosti koje su detaljno opisane u Izvješću o radu za 2009., izdvajamo "Analizu kolektivnih ugovora s aspekta ravnopravnosti spolova, jednakih mogućnosti i uravnoteženja privatnog i profesionalnog života", "Analizu implementacije antidiskriminacijskih zakonskih odredbi i mjera za uspostavljanje ravnopravnosti spolova kroz opće akte jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave"; "Analizu zastupljenosti žena i muškaraca u području obrazovanja", "Analizu akata hrvatskih sveučilišta vezano za odredbe o diskriminaciji i spolnom uznemiravanju", "Analizu spolne strukture državnih tajnika/ca u tijelima državne uprave Republike Hrvatske", i "Analizu lokalnih izbora 2009. u odnosu na promicanje načela ravnopravnosti spolova". 

U Izvješću o radu za 2009. godinu detaljno su opisane sve aktivnosti Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova tijekom izvještajne godine u skladu s ovlastima i djelokrugom rada određenima Zakonom o ravnopravnosti spolova (NN 82/08).

Izvješće o radu za 2009. sedmo je po redu koje pravobraniteljica podnosi Hrvatskom saboru u svom mandatu.

U prilogu je cjelovito Izvješće o radu za 2009. u pdf formatu.

Attachments:
Download this file (Izvjesce o radu za 2009.pdf)Izvjesce o radu za 2009.pdf[ ]1992 Kb