sklonista
povjerenstva
koordinatori

Posjetite nas na:

fb yt twitter gplus

zene i mediji logo

OBRAZAC ZA PRIJAVU DISKRIMINACIJE


Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova mogu se obratiti sve osobe koje žele upozoriti na slučaj diskriminacije ili kršenja prava na osnovi spola, spolne orijentacije, bračnog ili obiteljskog statusa bez obzira da li su izravno oštećeni/e.

U slučaju da prijavljujete u ime druge osobe, Pravobraniteljica će u kontaktu s tom osobom zatražiti njezinu suglasnost za postupanje. U slučaju da se ta osoba izrijekom protivi, Pravobraniteljica neće postupati po Vašoj prijavi.

Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova možete se obratiti i anonimno S TIME DA JE U TOM SLUČAJU POSTUPAK UTVRĐIVANJA ČINJENICA BITNO OTEŽAN. Pravobraniteljica je OVLAŠTENA DATI PRAVNI SAVJET DO POKRETANJA SUDSKOG POSTUPKA.

Postupanje Pravobraniteljice po Vašoj pritužbi za Vas je BESPLATNO.
Označite kvadratić ako želite da vaša pritužba ostane anonimna, s time da je u tom slučaju postupak utvrđivanja činjenica bitno otežan.
U kojem području je došlo do diskriminacije na koju se pritužujete:
U nadležnosti Pravobraniteljice je postupanje po pritužbama na rad gore navedenih institucija, tijela i pravnih osoba koje su u svom radu prekršile načela ravnopravnosti spolova ili diskriminirale po spolu, spolnoj orijentaciji i bračnom i obiteljskom statusu.
Kratak opis diskriminacije temeljem spola, spolne orijentacije, bračnog i obiteljskog statusa, trudnoće i zaštite materinstva koji prijavljujete:


Po zaprimanju prijave, pravobraniteljica će Vas kontaktirati na način koji ste naznačili kako bi dogovorili termin za sastanak.
Po zaprimanju anonimne prijave, pravobraniteljica će provesti postupak.
prijava

praksaprs
praksaesp
praksaesljp

EU projekti

“Jednaka prava – jednake plaće – jednake mirovine”

Izgradnja učinkovitije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama

Rights, Equality and Citizenship

uklanjanje staklenog labirinta