sklonista
povjerenstva
koordinatori

Posjetite nas na:

fb yt twitter gplus

zene i mediji logo

IZVJEŠĆE O RADU ZA 2010.

U 2010. godini Ured pravobraniteljice radio je na ukupno 742 predmeta. Ured je zaprimio 294 pritužbi građana i građanki zbog diskriminacije po spolu, obiteljskom ili bračnom statusu i spolnoj orijentaciji u raznim područjima javnog života, a najviše s područja rada i zapošljavanja i obiteljskog nasilja.

Od brojnih aktivnosti kojima se Ured pravobraniteljice bavio tijekom 2010. izdvajamo istraživanje  "Uzroci jaza u plaćama između muškaraca i žena na hrvatskom tržištu rada", "Istraživanje sudske prakse u području antidiskriminacijske zaštite", istraživanje "Iskustva žena žrtava nasilja u obitelji s radom državnih tijela obuhvaćenih Protokolom o postupanju u slučaju nasilja u obitelji", "Analizu Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći u odnosu na žrtve nasilničkog ponašanja u obitelji" i istraživanje "Rodna analiza osnovnoškolskih udžbenika iz povijesti".
U Izvješću o radu za 2010. detaljno su opisane sve aktivnosti Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova tijekom izvještajne godine u skladu s ovlastima i djelokrugom rada određenima Zakonom o ravnopravnosti spolova (NN 82/08).

Izvješće o radu za 2010. osmo je izvješće po redu koje pravobraniteljica podnosi Hrvatskom saboru u svom mandatu.

U nastavku je cjelovito Izvješće o radu za 2010. u pdf formatu.

Attachments:
Download this file (Izvjesce o radu za 2010.pdf)Izvjesce o radu za 2010.pdf[ ]1739 Kb