sklonista
povjerenstva
koordinatori

Posjetite nas na:

fb yt twitter gplus

zene i mediji logo

Pravobraniteljica predstavila novi EU projekt u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska"

prsDobroJutro1702Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić sudjelovala je danas sa Selmom Parisi iz udruge Riječi/Prave/Predstave u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“. Pravobraniteljica je ukratko predstavila novi EU projekt kojem je nositeljica „Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: Usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života“, a koji je jučer predstavljen i u Hrvatskom saboru. Naglasila je da je ovo već drugi EU projekt koji smo dobili na natječaju EU fondova u posljednje dvije i pol godine.

Projekt je Vrijedan 440.000 Eura, a cilj mu je uklanjanje rodnih stereotipa vezanih uz tkzv. „muške“ i „ženske“ profesije, usklađivanje obiteljskog i poslovnog života za žene i muškarce, uklanjanje nejednakosti unutar obitelji, edukacija poslodavaca o važnosti senzibiliziranog pristupa prema majkama te promoviranje aktivne uloge očeva u formativnim godinama razvoja djeteta.

Partneri na projektu su HNK Split, Mamforce (Spona komunikacije) i Riječi/Prave/Predstave na čelu sa Zijahom Sokolovićem. U sklopu projekta bit će osmišljene i igrane kazališne predstave usmjerene prvenstveno na učenike i učenice završnih razreda srednjih škola, one koji su na pragu ulaska na tržište rada i zasnivanja privatnih, obiteljskih odnosa. Pravobraniteljica je istaknula kako je jedna od značajki projekta i činjenica da će projektnom biti pokrivene lokalne zajednice kontinentalnog dijela Hrvatske, ali pogotovo Dalmacije i otoka, koje su često neopravdano zanemarivane u sklopu edukacija ili projektnih aktivnosti.