sklonista
povjerenstva
koordinatori

Posjetite nas na:

fb yt twitter gplus

zene i mediji logo

Pravobraniteljica gostovala na Z1 televiziji

Z130012018Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, u jutrošnjoj emisiji „Dobro jutro, Zagrebe“ televizije Z1 govorila je o dokumentarnom filmu „Ravnopravnost“ koji najbolje prikazuje rad na projektu “Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života” koji je završio s 2017. godinom. Pravobraniteljica je istaknula poseban značaj ovog projekta u edukaciji mladih te sudjelovanje škola u osvještavanju o rodnoj ravnopravnosti. Odgovarajući na pitanja rekla je kako je novac povučen iz EU fondova u vrijednosti projekta od 437.172,29 Eura dobro raspoređen te da iza njega stoji veliki rad intitucije Pravobraniteljice i partnera.

Evaulacijom projekta i svih pobrojenih faktora koji su utjecali na dobru provedbu doznajemo kako je projekt uspješan dugoročno. U ove dvije godine intezivno se radilo na izgradnji svjesti o rodnoj ravnopravnosti, a velika vidljivost projekta dala je projektu dodanu vrijednost.

Film kao daljnja održivost projekta će imati imati učinak na daljnju edukaciju, informiranje i senzibiliziranje javnosti vezano za ostvarivanje načela ravnopravnosti spolova kao ustavnu vrednotu.

Snimka gostovanja >>