sklonista
povjerenstva
koordinatori

Posjetite nas na:

fb yt twitter gplus

zene i mediji logo

Izjava pravobraniteljice za Dnevnik HRT-a i sudjelovanje na sjednici Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora

HRTPravobraniteljica Višnja Ljubičić sudjelovala je na 34. sjednici Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora na kojoj se raspravljalo o Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama (predlagatelj: Klub zastupnika Mosta nezavisnih lista) i Konačnom prijedlogu Zakona o medicinskom postupku prekida trudnoće (predlagatelj: Klub zastupnika SDP-a).

Pravobraniteljica je pridonijela raspravi o oba prijedloga zakona, ukazavši na iskustva iz rada svoje institucije i podatke iz provedenih istraživanja koja su u vezi s područjem na koje se ti pravni akti odnose.

Nakon završetka sjednice, Pravobraniteljica je dala izjavu za Dnevnik HRT-a na temu druge točke dnevnog reda (Konačni prijedlog Zakona o medicinskom postupku prekida trudnoće), u kojoj je istaknula da taj pravni akt sadržajno ne donosi promjene po pitanju dobne granice mladih djevojaka za obvezu davanja suglasnosti roditelja za medicinski postupak prekida trudnoće, naglasivši kako je važno imati na raspolaganju odgovarajuća zakonska rješenja u odnosu na problem maloljetničkih trudnoća.

Snimka Dnevnika HRT-a dostupna je na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije.