sklonista
povjerenstva
koordinatori

Posjetite nas na:

fb yt twitter gplus

zene i mediji logo

Poziv na konferenciju o dostupnosti zdravstvene skrbi za žene tijekom pandemije COVID-19

Anketa COVID-19Udruga Roda i Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova organiziraju online konferenciju „Dostupnost zdravstvene skrbi žena tijekom pandemije COVID-19”, koja će se održati u četvrtak 24. rujna 2020. s početkom u 13:00 sati na platformi Zoom. Predviđeno trajanje konferencije je do 15 sati.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati kvalitativnog istraživanja o dostupnosti zdravstvene skrbi za žene u Republici Hrvatskoj tijekom pandemije COVID-19 koje je u srpnju 2020. provedeno na uzorku od oko 1500 žena koje su zatražile skrb u području reproduktivnoga zdravlja.

Pandemija uzrokovana virusom COVID-19 značajno je utjecala na funkcioniranje zdravstvenog sustava općenito pa tako i na pružanje zdravstvene zaštite trudnicama, rodiljama, babinjačama, ali i ženama koje su tražile skrb tijekom postupaka medicinski pomognute oplodnje, spontanog prekida trudnoće odnosno prekida trudnoće na zahtjev.  U zdravstvene ustanove uvodile su se hitne zaštitne i epidemiološke mjere te dodatne prakse za skrb zdravih trudnica, rodilja i novorođenčadi bez sumnje na COVID-19, koje su se očitovale u uskraćivanju prava rodilje na pratnju tijekom porođaja, induciranju poroda i carskom rezu bez medicinske indikacije, nedostatnoj podršci dojenju i onemogućavanju boravka majke uz dijete te uskraćivanju ginekološke, pedijatrijske i patronažne skrbi nakon otpusta iz rodilišta.
 
Pozivamo predstavnice i predstavnike institucija i organizacija koje se bave ženskim (reproduktivnim) zdravljem i pravima, da se prijave za sudjelovanje na ovoj online konferenciji. Prijavu sudjelovanja na konferenciji možete izvršiti popunjavanjem kratkog UPITNIKA. Nakon potvrde primitka, zaprimit ćete poveznicu na Zoom platformu preko koje će se održati online konferencija uz kratke upute za sudjelovanje.

Logotip

Attachments:
Download this file (Program konferencije.pdf)Program konferencije.pdf[ ]49 Kb