sklonista
povjerenstva
koordinatori

Posjetite nas na:

fb yt twitter gplus

zene i mediji logo

Pravobraniteljica za Radio Dubrovnik o projektu osnaživanja žena u vojnim snagama vezano za načela ravnopravnosti spolova

HRRadioDUPravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, dala je intervju za Radio Dubrovnik u kojem je govorila o projektu „Osnaživanje žena i podrška u vojnim snagama i mirovnim misijama Republike Hrvatske“ koji je svečano predstavljen 20.10.2020. u Tribinama Grada Zagreba. Cilj projekta je edukacija kandidatkinja, časnica i dočasnica u mirovnim misijama i operacijama potpore miru, vezano uz ostvarivanje načela ravnopravnosti spolova.


Pravobraniteljica je partnerica na projektu, zajedno s udrugom CESI, a nositelji su državna tajnica MUP-a, doc.dr.sc. Irena Petrijevčanin Vuksanović i potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova, doc.dr.sc. Davor Božinović. Projekt je financiran sredstvima Vlade Sjedinjenih Američkih Država (State Department) uz podršku Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj, a potporu provedbi projekta daje Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Projektom se prvi puta u Republici Hrvatskoj vrši analitički uvid u položaj žena u vojnim snagama i mirovnim misijama.

Više o projektu >>