sklonista
povjerenstva
koordinatori

Posjetite nas na:

fb yt twitter gplus

zene i mediji logo

Pravobraniteljica za emisiju Egal - Jabuka TV

Egal29042013Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, dala je intervju za emisiju Egal televizije Jabuka TV. Teme intervjua bile su istraživanje o položaju trudnica na tržištu rada, spolno uznemiravanje u školi te politička participacija i sudjelovanje žena na lokalnim izborima. Pravobraniteljica se osvrnula na rezultate istraživanja o položaju trudnica i majki s malom djecom na tržištu rada koje je provela u 2012. i koje je prvo takve vrste u RH.

Govorila je i o svojim aktivnostima vezano uz njihovu zaštitu od diskriminacije, o slučajevima iz prakse koje je uključila u Izvješće o radu za 2012. među kojima je i slučaj spolnog uznemiravanja učenice u školi, a s obzirom na skore lokalne izbore govorila je i o podzastupljenosti žena u politici te svom pozivu koji je uputila na adrese svih registriranih stranaka da poštuju obveze Zakona o ravnopravnosti spolova o rodno uravnoteženim kandidacijskim listama.

Intervju s pravobraniteljicom emitiran je u nekoliko navrata u emisiji Egal na televiziji Jabuka TV - o položaju trudnica na tržištu rada 3. svibnja, o lokalnim izborima 17. svibnja te o spolnom uznemiravanju 31. svibnja. U nešto kraćoj verziji, izjave pravobraniteljice o položaju trudnica na tržištu rada i spolnom uznemiravanju emitirane su u emisiji Serbus 30. travnja i 20. svibnja 2013.