sklonista
povjerenstva
koordinatori

Posjetite nas na:

fb yt twitter gplus

zene i mediji logo

Čestitka i podsjetnik u povodu 8. ožujka - Međunarodnog dana žena

international-womens-day8. ožujka obilježavamo Međunarodni dan žena kao podsjetnik na isti datum prije 161 godinu kada su 8. ožujka 1857. tekstilne radnice u New Yorku izašle na ulice i protestirale zbog loših radnih uvjeta i niskih plaća. 1908. godine 15.000 žena marširalo je kroz New York tražeći kraće radno vrijeme, bolje plaće i pravo glasa. Obilježavanje Međunarodnog dana žena - 8. ožujka - koji se u UN-u službeno obilježava od 1975. još je jedna prilika da se podsjetimo na sve što je do sada postignuto u borbi za ravnopravnost spolova kao i na sve ono što još nije.

U povodu Međunarodnog dana žena, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić je 7.3. sudjelovala na konferenciji u organizaciji IKEA-e i Jutarnjeg lista pod nazivom "Ravnopravnost je bolja za sve".

8. ožujka pravobraniteljica Višnja Ljubičić sudjeluje na 4. sjednici Povjerenstva za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije na kojoj je izvjestiteljica u točki „Provedba Zakona o ravnopravnosti spolova s naglaskom na Istanbulsku konvenciju“. Prije početka radnog dijela sastanka sastat će se sa županom Brodsko-posavske županije koji će potpisat Europsku povelju o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini. Nakon sastanka dat će intervju za Slavonskobrodsku televiziju.

9. ožujka pravobraniteljica će biti uvodničarka na tribini "Žene i mediji" u organizaciji Europskog parlamenta u RH i Hrvatskog novinarskog društva.

Izjave pravobraniteljice objavljene u člancima objavljenim u povodu Međunarodnog dana žena:

24 sata, 8.3.2018.