Pravobraniteljica sudjelovala na 22. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa „Kako obrazovanju dodati boju?“ u Rovinju

Konferencija psihologaPravobraniteljica Višnja Ljubičić odazvala se pozivu Hrvatskog psihološkog društva te danas, trećeg dana četverodnevne konferencije (05.-08.11.2014.), održala predavanje pod nazivom „Uloga Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova u afirmaciji prava na rodnu ravnopravnost u okviru zdravstvenog odgoja“.

Predavanje je pravobraniteljica održala u okviru okruglog stola posvećenog ulozi psihologa u formiranju kurikuluma zdravstvenog odgoja pod nazivom „Uloga psihologije kao struke u stvaranju i provođenju zdravstvenog odgoja i edukacije iz područja seksualnog zdravlja“.

U svom izlaganju pravobraniteljica je prisutne upoznala s aktivnostima Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova u proteklih 10 godina vezano za teme spolnog odgoja u području obrazovanja. Također je opisala svoju ulogu u uvođenju nastavnog predmeta zdravstvenog odgoja u redovni program osnovnih i srednjih škola izdavši mišljenje o kurikulumu te interveniravši prema Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta vezano za sadržaj priručnika za provedbu zdravstvenog odgoja. Pored toga, navela je primjere iz prakse koji potvrđuju svrsishodnost uvođenja sadržaja vezanih za spolni odgoj u školski kurikulum.

Više informacija o konferenciji „Kako obrazovanju dodati boju?“ možete pronaći na internetskim stranicama Hrvatskog psihološkog društva.