Čestitamo Tihani Kunštek – Dobrotvorki godine

DobrotvorkaKunstekU organizaciji Zaklade „Zamah“, u muzeju Mimara dodijeljena je nagrada „Josipa Vancaš - Dobrotvorka godine“, ženi današnje "rijetke vrijednosti " Tihani Kunštek. Tihana Kunštek je izabrana u konkurenciji od 10 kandidatkinja u područjima koja su vrlo različita a koje su redom humanitarke, volonterke, ekološke aktivistice, majke djece s posebnim potrebama, socijalizatorice pasa, učiteljice, odgajateljice, te čiji je doprinos razvoju filantropije u Hrvatskoj često nemjerljiv i nevidljiv.

U pozdravnom govoru upravitelja Drage Vručinića, naglasio je da Zamah želi  nagradom naglasiti važnost ženskog doprinosa razvoju filantropije, dobrotvornog rada i djelovanja za opće dobro.

Inače, Regionalna zaklada za lokalni razvoj „Zamah“ promiče razvoj filantropije koju smatraju nužnim preduvjetom za razvoj civilnoga društva, a naziv nagrade je inspiriran djelom Josipe Vancaš, malo poznate dobrotvorke iz razdoblja Ilirskog preporoda.

Dobitnica nagrade Tihana Kunštek je dobrotvorka koja se svakodnevno trudi svijet učiniti boljim mjestom i to ne samo u jednoj udruzi ili jednom području djelovanja. Bila je predsjednica Udruge pacijenata s problemom neplodnosti BETA, izdala je knjigu „Rekvijem za Lauru“ (2012) a sav prihod od prodaje donirala u humanitarne svrhe, od 2011. Volontira u grupi Facebook humanitarci i jedna je od osnivačica i voditeljica istoimene udruge koja Zagrepčanima u teškoj financijskoj situaciji pomaže donacijama hrane i higijenskih potrepština – redovito, tijekom cijele godine. Osmislila je Malu školu volonterstva s kojom osnovnoškolce educira o filantropiji i dobrotvorstvu, surađuje i s udrugama koje se brinu o napuštenim životinjama.