Održan okrugli stol „Sustav zaštite studentskih prava“

20150619 170648 webU prostorima Sveučilišta u Zagrebu danas je održan okrugli stol pod nazivom „Sustav zaštite studentskih prava“ u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Okrugli stol održao se u okviru zajedničke sjednice studentskih pravobranitelja svih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu. Jedna od tema okruglog stola bili su i uvjeti za rad studentskih pravobranitelja i odnosu prema nadležnim tijelima fakulteta i studentima, a s namjerom razmjene iskustva, stjecanja dodatnih znanja te međusobnog upoznavanja i koordinacije u narednom radu.

Pravobraniteljica Višnja Ljubičić održala je izlaganje u kojem je govorila o ovlastima i načinu rada institucije Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, a savjetnik Pravobraniteljice Josip Grgić predstavio je rezultate istraživanja „Uvjeti i način rada studentskih pravobranitelja/ica na visokim učilištima u RH“, provedenog prošle godine. Istraživački izvještaj objavljen je u sklopu Izvješća o radu Pravobraniteljice za 2014. godinu.

Na okruglom stolu sudjelovali su i pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa suradnicima, studentski/e pravobranitelji/ce te predstavnici/e studentskih zborova.