Pravobraniteljica na 20. godišnjoj Konferenciji hrvatskih psihologa

Dubrovnik9listopadaU sklopu 20. godišnje Konferencije hrvatskih psihologa, koja se u Dubrovniku održava od 7.-10. studenog 2012., pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić je danas kao uvodničarka, uz psihologinju iz bolnice Vrapče Ivu Žeguru i psihologinju iz "Ženske sobe" Maju Mamulu, govorila na okruglom stolu pod nazivom "Drugačiji oblici partnerskih zajednica". Pravobraniteljica se osvrnula na pravni i društveni položaj spolnih i rodnih manjina.

Ukazala je na zabrinjavajuću statistiku vezanu za homofobne stavove mladih ljudi u školama, homofobne izjave javnih osoba kao što su, na primjer, političari/ke, osobe iz državnih ili obrazovnih institucija, nedovoljnu javnu osudu homofobije i potrebu javnih edukativnih kampanja te što bi sve trebao regulirati novi pravni okvir vezano za istospolne zajednice.

U okviru okruglog stola prikazan je i dokumentarac "Homo baby boom" španjolske redateljice Anne Boluda iz 2008. koji govori o životima i problemima istospolnih obitelji, a dobio je nekoliko nagrada na filmskim festivalima u Europi i svijetu.

Link na film "Homo baby boom"