Potpisan Memorandum o suradnji

memorandumPravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić i načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović potpisali su Memorandum o suradnji  dviju institucija – Ministarstva unutarnjih poslova i Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova. Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova će u suradnji s Policijskom akademijom MUP-a u 2012. i 2013. godini, na temelju potpisanog Memoranduma, provesti niz aktivnosti s ciljem poboljšanja postupanja policijskih službenika u slučajevima obiteljskog nasilja s naglaskom na rodni senzibilitet kao i na podizanje svijesti o navedenoj problematici.

Teme izobrazbe odnosit će se na zakonodavni okvir i institucionalne mehanizme u području ravnopravnosti spolova, ovlasti rada antidiskriminacijske institucije Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, ovlasti postupanja po diskriminacijskim osnovama, povezivanje znanja o obiteljskom nasilju s diskriminacijom temeljem spola, kao i na razmatranje slučajeva iz prakse Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova vezano za postupanje policijskih službenika i interaktivne komunikacije s Ravnateljstvom policije.

Do sada je pravobraniteljica održala predavanje za predavače/ice Policijske škole vezano za obiteljsko nasilje, 16 predavanja završnim razredima Policijske škole, predavanje  na Specijalističkom tečaju za maloljetničku delikvenciju i kriminalitet na štetu obitelji i mladeži. Planirane su i radionice za redovne studente/ice visoke policijske škole.

Vezano:

Potpisan Memorandom o suradnji Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i MUP-a, MUP, 7.12.2012.