Sudjelovanje u Partnerskom odboru Nagrade "Ključna razlika"

kljucnarazlika2Na poziv Instituta za razvoj tržišta rada, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova sudjeluje u Partnerskom i Evaluacijskom odboru Nagrade "ključna razlika" u kategoriji ravnopravnost spolova. Natječaj je otvoren od 7. - 28. ožujka 2013. Cilj projekta je isticanje i promoviranje poslodavaca kod kojih postoji raznolikost u radnoj sredini te koji osiguravaju jednake šanse za sve zaposlenike/ce, u skladu s njihovim komeptencijama.

Od 7. ožujka  otvoren  je natječaj za Nagradu „ključnarazlika – za raznolikost u upravljanju ljudskim potencijalima“.

Uključivanje raznolikosti ljudskih potencijala u sklopu Nagrade odnosi se na poticanje:

•    ravnopravnosti spolova
•    dobne ravnopravnosti
•    ravnopravnost osoba s invaliditetom.

Pozivamo Vas da se prijavite za Nagradu koja ima za cilj prepoznati, istaknuti i nagraditi poslodavce s pozitivnim praksama u uključivanju gore navedenih skupina i postizanju raznolikosti ljudskih potencijala. Razlika otvara priliku - i za pojedinca i za poslodavca!

Sve informacije o prijavi pronađite ovdje (http://www.moj-posao.net/kljucnarazlika/)

Nagrada ključnarazlika objedinjuje i poslovne interese poslodavaca kao i dobrobit društva, koja ponovo  predstavlja dobit i za poslodavca. Potvrdite namjeru i želju za odgovornim poslovanjem, iskoristite upitnik kako biste i sami uvidjeli koliko su ljudska i radna prava poštivana u Vašoj organizaciji te koliko i na koji se način postojeće prakse upravljanja ljudskim potencijalima mogu unaprijediti.

Rok za prijavu ističe 28.ožujka 2013.

I ove su godine partneri projekta ključnarazlika: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, portal MojPosao, Institut za razvoj tržišta rada, UNDP Hrvatska, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Projekt podržavaju: Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Pučki pravobranitelj, Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH, Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska gospodarska komora, Udruga za promicanje inkluzije – Podružnica Zagreb, Centar za edukacije, savjetovanje i istraživanje, Mreža mladih Hrvatske, Cenzura plus i Nezavisni hrvatski sindikati koji su sudjelovali u osmišljavanju kriterija za prijavu, a provodit će i evaluaciju pristiglih prijava.

Sve dodatne informacije o Nagradi ključnarazlika, kao i obrazac za prijavu dostupni su na www.moj-posao.net/kljucnarazlika.