Sastanak s udrugom ELSA

PRSiELSAPravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić sastala se s direktoricom za esejska natjecanja i LAW događaje Udruge ELSA, Idom Dojčinović, te članovima i članicama udruge. Europska udruga studenata prava iz Zagreba (ELSA) je zagrebačka podružnica Europske udruge studenata prava, najveće svjetske udruge studenata prava koja na Pravnom fakultetu u Zagrebu djeluje već 25 godina, a čija je glavna misija obrazovanje studenata/ica prava i mladih pravnika/ica za život u multikulturalnom i interdisciplinarnom okruženju.

Pravobraniteljica je ukratko predstavila instituciju, način rada institucije i svoje ovlasti iz Zakona o ravnopravnosti spolova. Iznijela je i statističke podatke koji se odnose na rad Ureda kao i najčešće pritužbe koje građani/ke podnose Pravobraniteljici vezano uz povredu načela ravnopravnosti spolova na svim područjima života, a prvenstveno na području rada i zapošljavanja, obiteljskog nasilja i roditeljske skrbi.

Direktorica za esejska natjecanja i LAW događaje Udruge ELSA, Ida Dojčinović, upoznala je Pravobraniteljicu s dosadašnjim radom i aktivnostima udruge kao i planovima za budućnost.

Pravobraniteljici je uručena i zahvalnica na sudjelovanju u projektu ELSA Day u Zagrebu „all different all together“ te je dogovorna daljnja suradnja vezano uz projekt pod nazivom „Women for Economy – Economy for Women: Challenges and Perspectives“ koji uključuje pet država iz regije (Hrvatsku, Kosovo, Srbiju, Makedoniju i Crnu Goru), a u okviru kojega projekta je izdana brošura pod nazivom „Being a woman in the Balkans“.