3. izbor najuzornije seoske žene Koprivničko-križevačke županije

djurdjevac2013Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije je na inicijativu predsjednice Povjerenstva Verice Rupčić, te u dogovoru i uz podršku Županije, pokrenulo projekt prezentacije i izbora najuzornije seoske žene. Ove godine, održan je 3. izbor kojem je nazočio i župan Darko Koren te predsjednik Županijske skupštine Damir Felak. Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić uvodnim govorom obratila se sudionicama i sudionicima 3. izbora najuzornije seoske žene Koprivničko-križevačke županije koji je održan u Đurđevcu uz nazočnost gostiju iz inozemstva i susjedne Virovitičko-podravske županije.

djurdjevac2013 2Izborna komisija, u kojoj je sudjelovala i predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Nansi Tireli, od 14 prijavljenih aktivnih i svestranih kandidatkinja koje žive na selu, bave se poljoprivredom i čuvaju tradiciju, kao najuzorniju izabrao je Anku Županić, kao prvu pratilju Josipu Resinec, a kao drugu pratilju  Snježanu Ježin.

U zabavnom dijelu programa nastupila je folklorna skupina i tamburaški sastav KUD-a Petar Preradović, Đurđevčice, Udruga cimbalista Hrvatske, polaznici DV Vrapčić iz Drnja, plesni studio No 1 iz Đurđevca i posebne gošće iz Usore iz Bosne i Hercegovine.

 

Više:

Najuzornija seoska žena Koprivničko-križevačke županije je Anka Županić, web Županije, 9.9.2013.

Festival svestranosti i kreativnosti podravskih i prigorskih žena, web grada Đurđevca, 10.9.2013.

Žene pokazale svestranost i kreativnost, Aktualno, 10.9.2013.