Pravobraniteljica u Splitu na okruglom stolu "Pobijedi strah - prijavi nasilnika"

nasiljeNa poziv Aide Batarelo, zamjenice gradonačelnika Grada Splita, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić je u povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama sudjelovala na okruglom stolu koji je u Splitu organizirao GO i ŽO Foruma žena pod nazivom „Pobijedi strah – prijavi nasilnika“. Na okruglom stolu sudjelovali su: Tatjana Vukman, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Splita, Marina Pokrajac iz Centra za socijalnu skrb Split, Željka Tomšić, psihologinja koja se bavi psihosocijalnim tretmanom počinitelja obiteljskog nasilja, Vjera Malbaša, voditeljica Odjela maloljetničke delikvencije u PU Splitsko-dalmatinskoj, Veljan Radojković, predstojnik Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji i bivši član Povjerenstva za ravnopravnost spolova, Vesna Podlipec, bivša saborska zastupnica SDP-a.

Sudionici/ce okruglog stola govorili/e su o raznim aspektima obiteljskog nasilja, temeljem rada onih tijela koja predstavljaju, kao i o preprekama i izazovima raznih dionika koji su nositelji obveza iz Protokola o postupanju u slučajevima nasilja u obitelji.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova upoznala je sudionike/ce s nadležnostima institucije, koracima koje poduzima temeljem pritužbi građana i građanki vezano za ispitni postupak centara za socijalnu skrb i policije u slučajevima obiteljskog nasilja. Govorila je i o prevenciji kroz edukaciju te nužnosti uklanjanja spolnih stereotipa.

Iz medija:

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama - 25. studeni, Nautic Radio Kaštela, 25.11.2013.