Posjet predsjednice Međunarodnog kluba žena

medjunarodniklubzenaPravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić primila je predsjednicu Međunarodnog kluba žena (Internatrional Women's Club) Nataliju Varnakovu, odgovornu za marketing Kluba i medije Heather Mc Crimmon, članicu kluba Jasminu Serdar i kustosicu Muzeja Mimara, Leilu Mehulić koje su ju upoznale s dosadašnjim aktivističkim i humanitarnim radom Kluba. Pravobraniteljici je predstavljena  brošura pod nazivom “Ženski likovi Muzeja Mimara, od ljubavnice do vladarice“ (2013), kustosice  Mehulić, koja je nastala kao inspiracija postavljenih eksponata Muzeja Mimare, a koji su poslužili kao ishodišna priča o „ženskoj vještini snalaženja unutar njihova podređenog položaja i umješnosti nadilaženja takve pozicije u različitim životnim situacijama“.

Temeljem statua koji utjelovljuju likove žena u različitim stoljećima i vremenima, moguće je ilustrirati njihovu ulogu u svakodnevnom životu kao i sve izazove s kojima su se suočavale u tome vremenu. Kako izgleda život današnje žene u suvremenom svijetu i koja je njezina uloga u svim segmentima društva, moguće je prikazati kroz interaktivnu komunikaciju žena koja bi se održala u Muzeju povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.

U cilju boljeg razumijevanja položaja žena u društvu te promicanja jednakih mogućnosti i uklanjanju tradicionalnih stereotipa, pravobraniteljica je institucionalno podržala navedenu inicijativu.