Pravobraniteljica na dodjeli prvih MAMFORCE COMPANY priznanja

mamforce2Pod pokroviteljstvom Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske gospodarske komore i United Nations Global Compact-a, a u organizaciji predsjednice Instituta za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama i pokretačice projekta Mamforce Company, mr.sc. Dijane Kobas Dešković, održano je javno predstavljanje projekta i svečana dodjela prvih Mamforce Company certifikata. Na predstavljanju su o važnosti projekta govorile i uručile certifikate, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, pomoćnica ministra gospodarstva Sabina Škrtić i Marija Knežević Kajari iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Prisutnima su se obratili i predstavnici/ce tvrki koje su zbog provođenja obiteljski osvještene politike upravljanja ljudskim potencijalima prve stekle pravo isticanja oznake Mamforce Company: Privredna banka Zagreb i Vipnet.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova govorila je o važnosti projekta s aspekta omogućavanja daljnjeg usavršavanja i razvoja karijere bez obzira na različitosti i rodnu podijeljenost uloga muškaraca i žena.

Mamforce Company dodjeljuje se organizacijama koje uspješno organiziraju posao i radno okruženje uz poštivanje načela ravnoteže profesionalnog i privatnog života.

 

Iz medija:

Mamforce: ''PBZ i Vipnet prve obiteljski osviještene kompanije u Hrvatskoj'', Politika plus, 7.3.2014.

Mamforce company - predstavljene prve "family friendly" tvrtke u Hrvatskoj, Women in Adria, 6.3.2014.

Koje dvije tvrtke su prve obiteljski osviještene kompanije u Hrvatskoj?, Liderpress.hr, 6.3.2014.

Vipnet i PBZ prve obiteljski osviještene kompanije u Hrvatskoj, Business.hr, 6.3.2014.

Predstavljene prve obiteljski osviještene kompanije u Hrvatskoj, Zagrebonline.hr, 6.3.2014.

Koje dvije tvrtke su prve obiteljski osviještene kompanije u Hrvatskoj, limun.hr, 6.3.2014.