Održan sastanak s udrugom žena Romkinja ,,Bolja budućnost"

Bolja budućnostPravobraniteljica Višnja Ljubičić je održala sastanak s Ramizom Memedi, predsjednicom udruge žena Romkinja ,,Bolja budućnost" vezano za suradnju na provedbi istraživanja o statusu Romkinja u Hrvatskoj.

Udruga ,,Bolja budućnost" suradnica je na projektu Pravobraniteljice pod nazivom ,,Status Romkinja u Republici Hrvatskoj s posebnim naglaskom na oblike nasilja prema Romkinjama" u vidu provedbe terenskoj dijela istraživanja u romskim zajednicama. Ovom prilikom pravobraniteljica Višnja Ljubičić Ramizi Memedi uručila je zahvalnicu za suradnju.

Istraživanje se provodi u okviru Akcijskog plana za provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma za razdoblje od 2013. do 2020. godine. Cilj istraživanja je utvrditi razinu spolne (ne)ravnopravnosti i izloženosti različitim oblicima nasilja Romkinja u romskim zajednicama u Hrvatskoj, uključujući fizičko nasilje, spolno uznemiravanje, silovanje, prosjačenje, obiteljsko nasilje povezano s alkoholizmom, prostituciju i trgovanje ljudima.