Pravobraniteljica sudjelovala na 43. središnjem seminaru Udruge trenera Hrvatskog rukometnog saveza

PorečU Poreču je od 17. do 19. svibnja 2019. održan 43. središnji seminar Udruge trenera Hrvatskog rukometnog saveza. Pravobraniteljica Višnja Ljubičić je prvog dana seminara u sportskoj dvorani Žatika održala predavanje o ženama u sportu i prevenciji nasilja.

Seminar je svečano otvorio predsjednik Udruge trenera Hrvatskog rukometnog saveza Lino Červar, nakon čega su predavanja o prevenciji nasilja u sportu održale pravobraniteljica Višnja Ljubičić i profesorica s Hrvatskih studija u Zagrebu Zrinka Greblo Jurakić.

Pravobraniteljica je u svom predavanju razložila detalje o rodnim stereotipima kao uzrocima nasilja, seksizmu u medijskom načinu prikazivanja sportašica, rodno uvjetovanom nasilju u sportu s posebnim naglaskom na seksualno uznemiravanje, različitom tretmanu muškog i ženskog sporta i različitom vrednovanju rezultata, podzastupljenosti žena na upravljačkim pozicijama u sportu te europskoj praksi i preporukama.

Više informacija o događaju dostupno je na mrežnim stranicama Udruge trenera Hrvatskog rukometnog saveza. Snimka predavanja pravobraniteljice dostupna je na youtube kanalu Udruge trenera Hrvatskog rukometnog saveza, a galerija fotografija s događaja dostupna je na facebook stranici Udruge trenera HRS-a.