Edukacija u sklopu projekta „LORA – laboratorij održivog razvoja“

UN - Rodna ravnopravnostU Zagrebu se u razdoblju od 16. do 18. listopada 2019. održava edukacija namijenjena učiteljima/cama osnovnih škola na temu UN-ovih milenijskih ciljeva održivog razvoja. Edukaciju provodi udruga Bioteka u okviru projekta „LORA – laboratorij održivog razvoja“.

Prvog dana edukacije izlaganje je održao savjetnik pravobraniteljice Josip Grgić, na temu jednog od 17 ciljeva održivog razvoja iz Programa UN-a za održivi razvoj do 2030.cilj br. 5.: postići rodnu ravnopravnost i osnažiti sve žene i djevojke. Program za održivi razvoj temelji se na UN-ovoj Milenijskoj deklaraciji iz 2000. Udruga ODRAZ izdala je kratki prikaz globalnih ciljeva održivog razvoja na hrvatskom jeziku.

Održavši izlaganje pod nazivom „Kako doprinijeti ravnopravnosti spolova u području obrazovanja“, savjetnik pravobraniteljice prisutne je upoznao s ovlastima institucije te slučajevima iz prakse u kojima je Pravobraniteljica postupala, s naglaskom na primjere rodnih stereotipa u području obrazovanja.