Centar za građanske inicijative iz Poreča predstavio projekt ETHOS

sastanakCGIPredstavnice Centra za građanske inicijative Poreč, Silvija Žufić Dujmović i Nataša Vajagić predstavile su u uredu Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova projekt "E.T.Ho.S: Uklanjanje transfobnih, homofobnih i bifobnih stereotipa kroz bolje medijsko predstavljanje" koji su provodile u suradnji s organizacijama LGL iz Litve i Colour Youth iz Grčke. Projekt je trajao dvije godine, a opći cilj mu je bio educirati i osvijestiti novinare/ke i studente/ice novinarstva o fenomenu homofobije, transfobije i bifobije u medijima. Ciljane skupine bili/e su novinari/ke, studenti/ce novinarstva i donositelji/ce odluka i javnih politika. U okviru projekta izrađen je Priručnik za medijsko izvještavanje o LGBT pitanjima i Preporuke.

Ispred institucije Pravobraniteljice s gošćama su razgovarale Mladenka Morović, načelnica Službe za opće poslove i Nevenka Sudar, medijska savjetnica koje su im skrenule pozornost na Medijski kodeks – priručnik za profesionalno i senzibilizirano izvještavanje o nasilju prema ženama koji je Pravobraniteljica izradila u sklopu EU projekta „Izgradnja učinkovitije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama“.

U Priručniku za medijsko izvještavanje o LGBT pitanjima, u kojem se između ostalih spominju i podaci iz izvješća Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, dostupno je na ovoj poveznici >>