Pravobraniteljica u OŠ "Dragutin Tadijanović"

ostadijanovic1Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić posjetila je Osnovnu školu "Dragutin Tadijanović" u Zagrebu, kojoj  je, u suradnji s informatičkom tvrtkom Binar d.o.o., darovala rashodovanu informatičku opremu. Pravobraniteljicu su dočekali predstavnici sedmih i osmih razreda zajedno s ravnateljicom škole, Nedom Kozina, i uručili joj zahvalu za navedenu donaciju. Pravobraniteljica je tom prigodom  učenicima/ama i profesorima/cama  predstavila instituciju Pravobraniteljice i njezino područje djelovanja.

ostadijanovic2U nastavku susreta s učenicima/ama, predstavnik organizacije mladih "Status M", Mislav Mihael Mandir, s kojima Pravobraniteljica surađuje, održao je radionicu pod nazivom „Zvonko i njegov kviz“ namijenjen učenicima/ama sedmih i osmih razreda. Cilj radionice je osvjestiti kod mladih da ne pristaju na nasilje u svojoj sredini.

Organizacija mladih "Status M" je organizacija civilnog društva koja popularizira pozitivne životne stilove kroz vršnjačku edukaciju te kreira publikacije u područjima od interesa za mlade, posebice zdravlja, ravnopravnosti spolova i prevencije nasilja. Pravobraniteljica je sudjelovala u njihovom projektu „Mladići kao saveznici u zaustavljanju nasilja: aktivizmom do transformacije maskuliniteta“.