Pravobraniteljica u Čakovcu podržala "Inicijativu mladića"

cakovec9sijecnja2014 PRSNa inicijativu voditeljice Županijskog stručnog vijeća pedagoga/inja osnovnih škola, Dubravke Kečkeš, u I.osnovnoj školi Čakovec u Čakovcu održan je seminar "Inicijativa mladića" pod vodstvom udruge Status M, predsjednika dr. Natka Gereša i člana Mislava Mandira. Skupu su nazočili članovi/ce Županijskog stručnog vijeća, županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i gradskog Odbora za ravnopravnost spolova. U uvodnom dijelu skupu se obratila pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić koja je prisutne upoznala s opsegom djelovanja svoje institucije i istraživanjima u području obrazovanja.

cakovec9sijecnja2014Seminar je namijenjen stručnom usavršavanju vezano za osvješćivanje mladih, posebice mladića, u svrhu ne pristajanja na nasilje u svojoj sredini. Predstavljen je dokumentarac o programu "Inicijativa mladića", studija slučaja i priručnik kampanje protiv nasilja "Budi muško".

Cjelodnevna radionica se sastojala od tema vezano za poimanje roda, rada na životnim vještinama, etiketiranja, izražavanja vlastitih osjećaja, razumijevanja ciklusa nasilja, promicanja poštovanja u intimnim odnosima.

Ovaj seminar, kao i idući seminari na županijskim razinama, a koje provodi udruga Status M, održava se uz potporu Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

 

Objavljeno:

Održan stručni seminar u Čakovcu, Status M

Održan stručni seminar u Čakovcu, Status M, 30.1.2014.

Održan seminar "Inicijativa mladića" u Čakovcu, sigurnomjesto.hr, 10.1.2014.