Pravobraniteljica na seminaru "Europske mogućnosti za poduzetnice"

Tuheljsijecanj2014 2Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić  sudjelovala je u Tuhelju na seminaru o europskim fondovima za poduzetnice, obrtnice i vlasnice obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a koji se održava u okviru projekta Europske mogućnosti za ruralne žene. Pravobraniteljica je kao panelistica predstavila instituciju Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova te posebno govorila o svojim iskustvima sa seoskim ženama u 13 županija  tijekom 2012.

 

Ostale panelistice su bile Jasna Petek, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije, Zdenka Lončar, zamjenica ministra poduzetništva i obrta i Karmen Sinković, načelnica Odjela za razvoj ruralnih područja u Upravi za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju iz Ministarstva poljoprivrede.

Udruga CESI je za 21 obrtnicu, poduzetnicu ili voditeljicu OPG-a iz 3 županije (Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke), organizirala 2-dnevni seminar o programima i natječajima za financiranje projekata EU fondovima te metodama upravljanja projektnim ciklusima, analizama u izradi projekata i dr. Projekt u Zagrebačkoj, Krapinsko-zagorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji provode Udruga CESI, K-zona, Radio Kaj i Udruga žena HERA.

Cilj projekta je informirati žene iz ruralnih područja o mogućnostima koje donosi članstvo u EU te osvijestiti njihov doprinos EU. 

Više o projektu na web stranicama CESI >>

Održan trening u sklopu projekta Europske mogućnosti za ruralne žene, web Udruge Hera, 29.1.2014.

Europske mogućnosti za ruralne žene, Krapinsko-zagorska županija, 27.1.2014.

Započeo trening "Europske mogućnosti za poduzetnice", Libela, 25.1.2014.

Za žene: CESI-jev trening za poduzetnice, Zpress, 22.1.2014.