Pravobraniteljica održala pozdravni govor na Festivalu ruralnih žena

ruralne zene smanjenaU organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije u subotu, 13. rujna 2014. godine, u Sportskoj dvorani OŠ "Prof. Blaž Mađer" u Novigradu Podravskom održan je Festival žena iz ruralnih područja. Ove godine se na festivalu predstavilo 10 žena koje su na izložbenim štandovima prezentirale svoj život, svestranost te tradiciju i kulturnu baštinu kraja iz kojeg dolaze.  Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić održala je sudionicima festivala pozdravni govor u kojem je naglasila važnost, položaj i ulogu žena u ruralnim područjima u Republici Hrvatskoj.

Odlukom žirija 1. mjesto i titulu Naj žene iz ruralnog područja KKŽ za 2014. godinu osvojila je Štefica Horvat iz Ždale, prva pratilja je Petrina Golubić iz Kloštra Podravskog dok je druga pratilja Vesna Hadelan iz Rasinje.

Načelnik općine Mladen Mađer pozdravio je prisutne i izrazio zadovoljstvo što je općina imala priliku ugostiti ovakvu hvale vrijednu manifestaciju. Manifestaciji su prisustvovali i saborski zastupnici Stjepan Milinković i Branko Hrg, dožupan Darko Sobota te župan Darko Koren koji je i otvorio ovogodišnji festival.

 

Iz medija:

Festival svestranosti i kreativnosti podravskih žena (Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH, 16.09.2014.)

Naj žena je Štefica Horvat iz Ždale, 15. 09., www.djurdjevac.eu

Festival svestranosti i kreativnosti podravskih žena, 15. 09., Koprivničko-križevačka županija

Najžena KKŽ (djurdjevac.hr, 15.09.2014.)

Petrina Golubić iz Kloštra Podravskog prva pratilja na županijskom Festivalu žena iz ruralnog područja, Kloštar Podravski, 15.9.2014.

Štefica Horvat iz Ždale - Naj žena 2014. - www.novigrad-podravski.hr, 14.9.2014.

Održan Festival žena iz ruralnih područja KKŽ, 14. 09., Općina Kalinovac

Održan Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije, www.hss.hr, 14.9.2014.

Festival svestranosti i kreativnosti podravskih i prigorskih žena (selo.hr, 09.2014.)