„I will – I know – I can!“

virovitica za webU organizaciji Udruge S.O.S. Virovitica u prostorijama Doma Hrvatske vojske u Virovitici, 08. prosinca 2014. godine, održala se završna konferencija EU projekta „I will – I know – I can!“. Na konferenciji je sudjelovala Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, Desa Kolesarić, voditeljica S.O.S. Virovitica, Marica Mirić, koordinatorica programa i projekata SOIH-a te Jelena Kolesarić, koja je kao voditeljica projekta predstavila rezultate istoga. Skupu su prisustvovali mnogi predstavnici organizacija civilnog društva i institucija s područja Virovitičko-podravske županije koje djeluju na području zaštite ljudskih prava, pružanju pomoći i podrške osobama s invaliditetom, pružanju pomoći i podrška ženama žrtvama nasilja i sl. te zainteresirano građanstvo.Pravobraniteljica je iznijela ovlasti rada institucije, rizike višestruke diskriminacije žena s invaliditetom i slučajeve iz prakse vezano za rad s pritužbama građana i građanki RH.

Konferencija je inače sastavni dio projekta Udruge S.O.S. Virovitica koji financijski podržava Europska Komisija u sklopu Europskog instrumenta za demokratizaciju i ljudska prava (EIDHR) čija je vrijednost 93.519,61 €. Projekt kojemu je cilj doprinijeti smanjenju diskriminacije i marginaliziranosti osoba s invaliditetom i žena žrtava nasilja s invaliditetom na području Virovitičko-podravske županije se provodi u partnerstvu s Udrugom osoba s invaliditetom Slatina.

Pravobraniteljica se dodatno sastala i s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije na kojem sastanku su razmijenjene informacije o  tekućoj problematici u radu Povjerenstava za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije i dogovoreni daljnji koraci s ciljem poboljšanja rada.

 

Iz medija:

Najveća neravnopravnost u sferi zapošljavanja, Radio Virovitica i Virovitički list Newz, 8.12.2014.

U Virovitičko-podravskoj županiji održan sastanak na temu ravnopravnosti spolova, vpz.com, 08. 12. 2014.

Završna konferencija projekta "Znam - hoću - mogu", domovina333.blogspot.com 09. 12. 2014.

Završna konferencija projekta "I will-I know-I can!", slatina.net, 09. 12. 2014.

Vidljivi rezultati projekta "I will - I know - I can", Informativni centar Virovitica, 09. 12. 2014.

Održan sastanak na temu ravnopravnosti spolova, Virovitica.info, 8.12.2014.

Održana završna konferencija projekta "I will - I know - I can", SOS Virovitica, 8.12.2014.

U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije završna konferencija projekta "Znam - hoću - mogu", Europski poslovni registar, 8.12.2014.