Pravobraniteljica u Bjelovaru

Bjelovar4prosinca2013Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić odazvala se pozivu predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Bjelovarsko-bilogorske županije Ivane Pirin i predsjednice Odbora za ravnopravnost spolova Grada Bjelovara, Tatjane Grđan, koje su Zajednički organizirale tematsku sjednicu na kojoj su sudjelovali novi članovi i članice županijskog povjerenstva i gradskog odbora, gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec, županijska koordinatorica, predstavnici/ce MUP-a, Centra za socijalnu skrb, srednjih škola te medija.

Pravobraniteljica je prisutne upoznala s nadležnostima svoje institucije i drugih institucionalnih mehanizama za provedbu  Zakona o ravnopravnosti spolova. Istaknula je da je zastupljenost žena na razini gradskog vijeća Grada Bjelovara 38,5%,  a u Županijskoj skupštini 14,6%. Pohvalila je donošenje Akcijskog plana za provedbu mjera Nacionalne politike za ravnopravnost  spolova 2011.-2015. Povjerenstva za ravnopravnost spolova Bjelovarsko-bilogorske županije te pozvala na suradnju i sudjelovanje u projektima, a naročito u  projektu edukacije mladića organizacije Status M i kampanji protiv trgovine ženama u svrhu seksualnog iskorištavanja udruge CESI pod nazivom „Dvije djevojčice“.

Iz medija:

Održana sjednica Odbora za ravnopravnost spolova grada Bjelovara, Bjelovar info, 4.12.2013.

Pravobraniteljica Višnja Ljubičić na tematskoj sjednici Odbora za ravnopravnost spolova Grada Bjelovara, web Bjelovara, 5.12.2013.

"Kako prepoznati spolnu diskriminaciju u praksi", nula43.hr,

Bjelovar: Tematska sjednica gradskog Odbora za ravnopravnost spolova, Pixsell, 4.12.2013.

Atila Internet televizija - Novosti bez komentara - 4.12.2013.