Posjeta delegacije "Akademije ravnopravnosti" iz Sarajeva

AkademijaravnopravnostiWEBPolaznici/e "Akademije ravnopravnosti" iz Sarajeva osnovane u suradnji Fondacije Friedrich Ebert i Sarajevskog otvorenog centra posjetili su instituciju Pravobraniteljice. Zamjenik pravobraniteljice Goran Selanec, predstavio je ovlasti, nadležnost i aktivnosti institucije Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i odgovarao na pitanja polaznika/ca Akademije. Prisutnima su predstavljeni najnoviji podaci i statistike te preporuke i upozorenja detaljno navedena u izvješću za 2015. godinu.

Ovogodišnja posjeta polaznika/ca Akademije ravnopravnosti nastavak je suradnje sa Sarajevskim otvorenim centrom. Naime, polaznici/e Akademije ravnopravnosti 2015. godine također su posjetili su Pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova http://www.prs.hr/index.php/suradnja/suradnja-medunarodna/1715-sastanak-s-polaznicima-ama-akademije-ravnopravnosti-i-sarajeva te su naveli kako je izlaganje pravobraniteljice ostavilo na njih dojam, da su bili oduševljeni, da su o njemu najviše poslije diskutirali te da su ga smatrali najboljim na cijeloj Akademiji.

Pravobraniteljica je izuzetno sretna zbog takve evaluacije jer Akademija ravnopravnosti ima cilj jačanje kapaciteta liderki i lidera u području rodne ravnopravnosti i politike ravnopravnosti u BiH.