Pravobraniteljica u Beogradu na Prvom regionalnom forumu tijela za ravnopravnost jugoistočne Europe

PRSBeograd1WEBPravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić sudjelovala je u Beogradu na Regionalnoj konferenciji tijela za ravnopravnost jugoistočne Europe u organizaciji Poverenice za ravnopravnost Republike Srbije i učešće nezavisnih tijela za ravnopravnost iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Pravobraniteljica je dala izjavu za medije u kojem je izrazila zadovoljstvo što sudjeluje u daljnjem učvršćivanju suradnje između nezavisnih institucija država jugoistočne Europe koje se bave promicanjem društvene jednakosti građana i građanki. Naglasila je da partnerska suradnja između ovih institucija postoji već niz godina, a da se današnjim potpisivanjem Izjave o suradnji nezavisnih tijela za promicanje ravnopravnosti osigurava institucionalni okvir. Nakon izjave predstavnika/ca drugih institucija, potpisana je Izjava o suradnji. Iz Republike Hrvatske na konferenciji su sudjelovale i potpisale Izjavu o suradnji neovisnih tijela za ravnopravnost i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak i zamjenica pučke pravobraniteljice, Tena Šimonović Einwalter.

Pravobraniteljica je na konferenciji održala i prezentaciju u kojoj je govorila o ulozi Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova u slučaju institucionalne diskriminacije trudnica te predstavila slučaj iz svoje prakse. Regionalnu konferenciju koja je održana povodom Međunarodnog dana tolerancije otvorila je predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije, Maja Gojković, a tri televizije osigurale su izravni prijenos.

Beogradkonf400 2  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Beogradkonf400

Iz medija:

Međunarodni dan tolerancije - Regionalna konferencija 2016. - web Poverenice za ravnopravnost - 16.11.2016.