Sastanak sa dr. sc. Ivanom Jugović s Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu

Ivana Jugović sastanak malaPravobraniteljica Višnja Ljubičić danas je zajedno sa savjetnikom Josipom Grgićem primila na sastanak dr. sc. Ivanu Jugović s Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu povodom njenog rada na projektu na temu rodne ravnopravnosti u obrazovanju.

Naime, u tijeku je provedba projekta Europskog instituta za rodnu ravnopravnost (EIGE) na temu izazova s kojima se europski obrazovni sustavi susreću po pitanju rodne ravnopravnosti. Cilj projekta je prepoznati i razumjeti ključne izazove i probleme te postojeće obrazovne politike i prakse vezane uz rodnu ravnopravnost u obrazovanju u zemljama Europske unije. U okviru projekta prikupljaju se podaci o rodnoj ravnopravnosti u obrazovanju u Republici Hrvatskoj, a tim povodom je instituciju Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova posjetila Ivana Jugović koja je nacionalna koordinatorica na projektu.

Gđu Jugović smo upoznali s iskustvima Pravobraniteljice iz rada na rodno osjetljivom obrazovanju i aktualnim aktivnostima koje se provode. Dogovorena je daljnja suradnja i razmjena informacija.