Međunarodna konferencija - “Različitost i rodna uključivost u području sigurnosti”

Racviac 1 - mala za webPravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić sudjelovala je na konferenciji „Diversity and Inclusion in Security Sector - Key Leadership Conference” u organizaciji RACVIAC – Centre for Security Cooperation i Konrad Adenauer Stiftung-a, koja je 13. - 14. ožujka 2017. održana u hotelu Westin u Zagrebu. 

Prvi dan konferencije Pravobraniteljica se sastala s Marriët Schuurman, posebnom predstavnicom glavnog tajnika NATO-a za žene, mir i sigurnost te mnogim drugim sudionicima konferencije s kojima je razmijenila iskustva u području zajedničkih tema. 

Drugi dan konferencije, pravni savjetnik Pravobraniteljice, Nebojša Paunović održao je sudionicima predavanje na temu iskustava rada Pravobraniteljice u području rodne uključivosti u sektoru sigurnosti, te o nacionalnim mehanizmima praćenja i transponiranja međunarodnog normativnog okvira u domaće zakonodavstvo u području ravnopravnosti spolova.

RACVIAC (‘Regional Arms Control Verification and Implementation Assistance Centre’) je Regionalni centar za pomoć u provedbi sporazuma o kontroli naoružanja i verifikaciji osnovan 2000. godine s ciljem osiguranja obuke vezane za kontrolu naoružanja, izgradnju povjerenja i sigurnosnih mjera te proširenja suradnje u Jugoistočnoj Europi.