Sastanak pravobraniteljice s glavnom urednicom T-portala

TportalAlemkaLmPravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić sastala se s glavnom urednicom T-portala Alemkom Lisinski. Sastanak je na inicijativu pravobraniteljice održan kao jedan u nizu sa tijelima koja prema zakonu nadziru medije kao i vodstvom onih portala koje je pravobraniteljica analizirala u istraživanju iz 2012. Pravobraniteljica je urednicu T-portala upoznala sa činjenicom da zaprima sve veći broj pritužbi građana i građanki na medijski način prikazivanja što ukazuje da su medijski sadržaji izloženi sve kritičnijem promišljanju javnosti. Alemka Lisinski upoznala je pravobraniteljicu s načinom rada i uređivačkom politikom T-portala.

Pravobraniteljica je pohvalila T-portal zbog izuzetno kvalitetnih, informativnih i objektivnih članaka, što je spomenula i u svom Izvješću o radu za 2012.

Budući da prostora za poboljšanje uvijek ima, kao i za uklanjanje nekih propusta u objavi sadržaja koji su u suprotnosti s odredbama zakona i propisa koji reguliraju medije u odnosu na promicanje načela ravnopravnosti spolova i zabrane diskriminacije te uvredljivog, omalovažavajućeg i ponižavajućeg načina prikazivanja žena i muškaraca u medijima, dogovorena je daljnja suradnja.