Pravobraniteljica u Zadru na temu nasilja nad ženama

zadar8Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić sudjelovala je u Zadru na tematskoj skupštini Foruma žena SDP-a Zadar koja je bila posvećena nasilju nad ženama. U svom izlaganju pravobraniteljica je istaknula da iako statistike ukazuju na smanjenje broja prijavljenih počinitelja obiteljskog nasilja za cca 2%, građanke se svakodnevno, i u porastu, pritužuju instituciji Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova. Naglasila je kako je od izuzetne važnosti edukacija policijskih službenika i službenica te djelatnika i djelatnica centara za socijalnu skrb, kako bi bili što senzibiliziraniji za rad sa žrtvama obiteljskog nasilja.

Također je upozorila i na činjenicu da zdravstveni djelatnici, koji su temeljem Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i Protokola o postupanju u slučajevima nasilja u obitelji dužni napraviti prijavu ukoliko posumnjaju na obiteljsko nasilje, još uvijek u dovoljnoj mjeri to ne čine. Na tematskoj skupštini govorila je i Sanja Paleka, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zadar, Gordana Markulin, ravnateljica „Male kuće“ Zadar,
psihologinja Obiteljskog centra Zadar, te Tatijana Petrić, predjednica FŽ GO SDP-a Zadar te Sabina Glasovac, pomoćnica ministra obrazovanja i predsjednica zadarske organizacije SDP-a.

Iz medija:

Prijavite nasilje! Poruka s tribine u povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Znet, 23.11.2013.

SDP-ovke i stručnjaci o nasilju nad ženama, VOX Zadar, 23.11.2013. (vijesti u 19 h)

Prijavite nasilje, HRT Zadar, 23.11.2013.

Dnevnik radio Osijeka, 23.11.2013.

Izvještajno-tematska skupština Foruma žena GO SDP-a Zadar, SDP Zadar, 19.11.2013.

 

Attachments:
Download this file (Zadarski list 25 studeni 2013.pdf)Zadarski list 25 studeni 2013.pdf[ ]444 Kb