Pravobraniteljica o zdravstvenom odgoju u školama (2)

PRSuredPravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić dala je izjavu portalu Queer.hr vezano za uvođenje i provedbu zdravstvenog odgoja u školama te o sadržajima i temama koje se odnose na toleranciju prema seksualnim manjinama. Pravobraniteljica je istakla važnost stručnog usavršavanja predavača/ica za podučavanje o toleranciji spram seksualnih različitosti te naglasila važnost modula "Prevenciju nasilničkog ponašanja" u pogledu sadržaja vezanih za prevenciju nasilja u vezama i modula "Spolna/rodna ravnopravnost i odgovorno spolno ponašanje" u pogledu spolne/rodne ravnopravnosti i tolerancije spram seksualnih različitosti.

Budući da je jedno od pitanja bilo vezano za motivaciju pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić da se kandidira za mjesto Pučkog pravobranitelja, pravobraniteljica Ljubičić je ukazala na svoje kvalifikacije u području zaštite i promicanja ljudskih prava, a o detaljnim motivima svoje kandidature će se izjasniti na saborskim odborima pred zastupnicima/cama Hrvatskog sabora.

Izjave pravobraniteljice objavljene su u okviru članka "Ministarstvo obrazovanja: “Upoznavanje s korijenima homonegativnosti u 3. razredu” na web portalu Queer.hr, 4. rujna 2012.