U Sisku predstavljena Baza poslovnih žena i rezultati istraživanja u sklopu Progress projekta

ProgressSisak3webAktivnosti i rezultati EU-Progress projekta „Uklanjanje staklenog labirinta – jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj“ predstavljeni su danas u HGK Županijskoj komori u Sisku. Naglasak predstavljanja bio je na Bazi poslovnih žena koju Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova razvija u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i poticanju žena da se prijave u Bazu. Na početku izlaganja prikazana je kratka projekcija video filma koji je produciran početkom provedbe projekta.

Goran Selanec, zamjenik pravobraniteljice, izložio je rezultate kvantitativnih i kvalitativnih istraživanja provedenih u sklopu projekta u najznačajnijim trgovačkim društvima u Hrvatskoj i još jednom podsjetio kako usprkos činjenici da je udio visoko obrazovanih žena na tržištu rada veći od udjela muškaraca, one i dalje u upravljačkim tijelima ostaju podzastupljene. Izloženi su i okviri Direktive o poboljšanju spolne uravnoteženosti na razini neizvršnih direktorskih pozicija trgovačkih društava izlistanih na burzama dionica koja se nalazi u zakonodavnom postupku Europske komisije.
 
Okupljenima se obratila predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić koja je naglasila važnost rodne uravnoteženosti kako u gospodarstvu tako i u političkim strukturama.

Predstavljanju je prisustvovala i Ivana Kuzlić, predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Sisačko-moslavačke županije i ostale članice i članovi Povjerenstva.

Iz medija:

Poslovna događanja, 22.12.2015.

HGK, ŽK Sisak, 22.12.2015.

Europski poslovni registar, 22.12.2015.

Web Sisačko-moslavačke županije, 22.12.2015.