Odabrane prve članice Baze poslovnih žena

odabraneclaniceBazePravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić susrela se danas s ostalim članovima i članicama Odbora za odabir kandidatkinja za Bazu poslovnih žena. Uz pravobraniteljicu, Odbor u sastavu: Gordana Deranja, predsjednica HUP-a, Davor Majetić, glavni direktor HUP-a, Ivica Mudrinić, predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost i Maria Anargyrou-Nikolić, glavna direktorica za Coca-Colu HBC Hrvatska, Coca-Colu HBC B-H Sarajevo, Coca-Colu HBC Slovenija, donio je odluku o prvim članicama Baze.

 

Odabiru su prethodila dva mjeseca rada na pregledu i bodovanju svih pristiglih prijava kandidatkinja. Članice Baze bit će predstavljene u HUP-u dana 03. ožujka 2016. Kvaliteta samih prijava pokazala je još jednom da u hrvatskom poslovnom svijetu itekako postoje kandidatkinje koje su spremne u svakom trenutku preuzeti neku od vodećih pozicija u kompanijama.

Hrvatska Baza poslovnih žena rađena je po uzoru na već postojeće slične baze u svijetu poput onih Global Board Ready Women inicijative ili European Network for Women in Leadership i dio je EU Progress projekta „Uklanjanje staklenog labirinta - jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj“ koji je Pravobraniteljica provodila u protekle dvije godine. Baza poslovnih žena sastojat će se od osobnih profila žena bit će javna i bit će ju moguće pretraživati.

Novi krug poziva najavljen je za lipanj 2016. godine.