Istraživanje o raspodjeli obiteljskih obaveza

maskePravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić sastala se s dr.sc. Ksenijom Klasnić s Filozofskog fakulteta koja će u sklopu istraživačke faze EU REC projekta „Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života“ provoditi istraživanje o raspodjeli obiteljskih obaveza unutar obitelji s posebnim naglaskom na usklađivanje obiteljskog i poslovnog života. Zamjenik pravobraniteljice Goran Selanec i koordinatorica projekta Hana Grgić podrobnije su objasnili ciljeve istraživanja i dinamiku njegovog provođenja te izložili kontekst cijelog projekta.

Izloženi su i zaključci istraživanja iz prethodnog EU projekta „Uklanjanje staklenog labirinta - jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj“ o zastupljenosti žena na upravljačkim i rukovodećim pozicijama, kao i onih koja su se bavila ispitivanjem percepcije žena i poslodavaca o barijerama na putu do tih pozicija.
 
Pravobraniteljica je nositeljica spomenutog projekta financiranog REC programom Europske komisije, a partneri na projektu su Hrvatsko narodno kazalište u Splitu, udruga Riječi/Prave/Predstave i MAMFORCE (Spona komunikacije), dok projekt podržavaju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Ministarstvo poduzetništva i obrta. Provedba projekta započela je u siječnju 2016. godine i trajat će do siječnja 2018. godine.