HNK Split odigrao predstavu "Što čekamo" u HNK Šibenik

HNKibenik2WEBPravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić prisustvovala je u Šibeniku izvedbi predstave "Što čekamo?" autorice Marije Dukić i redateljice Marice Grgurinović. Predstavu je izveo ansambl HNK Split, projektni partner u EU projektu "Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života" čija je nositeljica Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova. Predstava je premijerno izvedena u Splitu 18.3.2017. te prema projektnom planu, nastavila putovanje po srednjim školama Dalmacije i otoka. Nakon predstave odvija se dijalog između glumaca i učenika/ca. 

Cilj predstave je osvijestiti kod učenika/ca završnih razreda srednjih škola pitanje ravnopravnosti spolova i uloga namijenjenih ženama i muškarcima.

Prije i tijekom predstave odvijali su se intervjui i sniman dokumentarni materijal za film o sudionicima/ama čitavog projekta i predstave koji će biti distribuiran srednjim školama  kako bi i u buduće problematika i osvještavanje o ravnopravnosti spolova bili sastavni dio obrazovnog sustava.