Pravobraniteljica održala predavanje na Pravnom fakultetu u Zagrebu

JMC ZagrebPravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, održala je predavanje na Pravnom fakultetu u Zagrebu, u organizaciji Jean Monnet Centra izvrsnosti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Pravobraniteljica je predstavila značenje ravnopravnosti spolova, njegovu važnost kao ustavnopravnog načela, kao i nacionalnu zakonsku regulativu i međunarodne dokumente u kontekstu politike ravnopravnosti spolova te ovlasti institucije Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova. Pravobraniteljica je predstavila i Izvješće o radu za 2018. godinu, pri čemu je istaknula glavne trendove po pitanju rodne nejednakosti u područjima rada i zapošljavanja, obiteljskog nasilja i nasilja prema ženama, spolnih i rodnih manjina, političkoj participaciji, medijima, sportu i drugim važnim segmentima društvenog života.

Uz pravobraniteljicu Ljubičić, kooridinatori EU projekata, Sanda Brumen i Srđan Kerčević predstavili su dva EU projekata kojih je Pravobraniteljica nositeljica „Jednaka prava- jednake plaće- jednake mirovine“ te „Izgradnja učinkovitije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama“.