Pripremni sastanak za provedbu edukacija „Jačanje kapaciteta sudaca i sutkinja općinskih i županijskih sudova u RH za suzbijanje nasilja prema ženama“

sastanak edukacijePravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, u okviru EU projekta „Izgradnja učinkovitije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama“ održala je pripremni sastanak s voditeljima/icama edukacija za suce i sutkinje pod nazivom „Jačanje kapaciteta sudaca i sutkinja općinskih i županijskih sudova u Republici Hrvatskoj za suzbijanje nasilja prema ženama“, a koje će se u rujnu i listopadu organizirati u Splitu, Osijeku i Zagrebu. Uz edukacije za suce i sutkinje općinskih i županijskih sudova u Republici Hrvatskoj, održat će se i edukacije za državne odvjetnike/ce i zamjenike/ce općinskih i županijskih državnih odvjetništava koje Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova organizira u suradnji s Pravosudnom akademijom te policijske službenike/ce u suradnji s Policijskom akademijom, s ciljem podizanja svijesti o važnosti suzbijanja nasilja prema ženama.

 

Na sastanku su sudjelovali/e Jadranka Kos, sutkinja Županijskog suda u Zagrebu, Snježana Oset, sutkinja Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske i doc. dr. sc. Ante Novokmet s Pravog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, a uz pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova Višnju Ljubičić, ispred ureda Pravobraniteljice sudjelovali/e su Mladenka Morović, voditeljica Službe za opće poslove , Nebojša Paunović i Kristijan Kevešević, pravni savjetnici Pravobraniteljice te koordinator projekta Pravobraniteljice, Srđan Kerčević.