Pravobraniteljica podržala projekt umrežavanja žena u ruralnom području

seoskaPravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić sastala se s pomoćnicom direktorice Regionalnog centra za jednakost spolova , Mary Ann Rukavina Cipetić koja ju je izvijestila o započinjanju projekta financiranog od strane EU pod nazivom „Žene Jugoistočne Europe u Mreži za ruralni razvoj“, a koji će se provoditi u sedam država regije. Tom prilikom je istaknuto kako su prepreke s kojima se suočavaju žene u svim aspektima političkog i javnog, ali i privatnog  života, vrlo složene u ruralnim područjima. Iako je više od 90% teritorija ruralno u JI Europi, ta područja razmjerno pružaju daleko manje ljudskog kapitala, te su u većini slučajeva grubo nerazvijena što dovodi do trendova depopulacije. 

Doprinos projekta je vidljiv u otvaranju dijaloga po pitanju žena u ruralnom razvoju i njihovoj koordinaciji na nacionalnoj i regionalnoj razini, predstavljajući perspektivu i interese žena.
Kako još uvijek ne postoje socio-ekonomski pokazatelji današnjeg stanja u ruralnim prostorima, posebice položaja žena u ruralnim područjima Hrvatske, pravobraniteljica je izrazila zadovoljstvo što će se takav projekt provoditi čime će biti poboljšana vidljivost problematike žena u ruralnim sredinama. Pravobraniteljica će institucionalno podržati provedbu projekta kroz rad u nacionalnom odboru i sudjelovanje u strateškim radionicama za žene u ruralnom razvoju. Dogovorena je i daljnja suradnja kroz druge projekte.