Dodjela nagrade "Ključna razlika"

kljucnarazlikaPravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić sa suradnicama, Sanjom Oluški Radaković i Martinom Krnić, sudjelovala je na svečanoj dodjeli nagrade "Ključna razlika" koja se u RH prvi put dodjeljuje u sklopu projekta "Poticanje raznolikosti na hrvatskom tržištu rada“. Nositelj jednogodišnjeg projekta bio je Ured za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske, u partnerstvu s Institutom za razvoj tržišta rada te Udrugom za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga.

Cilj nagrade "Ključna razlika" bio je identificirati i promovirati poslodavce s kvalitetnim praksama u uključivanju raznolikosti u radno okruženje. Nagrada je dodjeljena u četiri kategorije. Prvi dobitnici su Ericsson Nikola Tesla d.d. za poticanje opće raznolikosti zaposlenih, Privredna banka Zagreb d.d. za poticanje ravnopravnosti spolova, Zvijezda d.d. za poticanje ravnopravnosti osoba s invaliditetom te Rivijera Adria d.d. za poticanje dobne ravnopravnosti. U području ravnopravnosti spolova osim Privredne banke Zagreb (PBZ), nagrada je dodijeljena i Ribarskoj zadruzi Lanterna kao malom i srednjem poslodavcu.

Prilikom dodjele nagrade za ravnopravnost spolova, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić održala je kratak govor vezano za rad Ureda pravobraniteljice na pritužbama iz područja zapošljavanja i rada, podzastupljenost žena na upravljačkim pozicijama te novog europskog trenda uvođenja poslovnih kvota.

U drugom dijelu su predstavljeni primjeri pozitivne prakse, a završno izlaganje održala je Fiona Bartels-Ellis, voditeljica odjela za jednake mogucnosti i raznolikost pri British  Council-u.

 

Iz medija:

Večernji list, 14.12.2011.