Pravobraniteljica na tribini o zastupljenosti žena u politici i na vodećim funkcijama u gospodarstvu

TribinaPredsjednik7ozujka2014Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić izlagala je kao jedna od panelistica na tribini „Zastupljenost žena u politici i na vodećim funkcijama u gospodarstvu u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji“ koju je organizirao Ured predsjednika Republike Hrvatske u suradnji s Predstavništvom Europske komisije i Uredom za informiranje Europskog parlamenta u RH. Pozdravnim govorom prisutnima su se obratili Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske, Josip Leko, predsjednik Hrvatskog sabora, Vesna Pusić, ministrica vanjskih poslova, Branko Baričević, predstavnik Europske komisije u Republici Hrvatskoj. Osim pravobraniteljice u panelu su izlagali i Violeta Simeonova Staničić, voditeljica Ureda za informiranje Europskog parlamenta u RH, Gordana Kovačević, menadžerica desetljeća, Ericsson Nikola Tesla te Jadranka Kosor, saborska zastupnica i bivša predsjednica Vlade RH.

 Pravobraniteljica je u svom izlaganju govorila o neravnopravnom položaju žena na tržištu rada, podzastupljenosti na pozicijama upravljanja, pritužbama vezanima uz diskriminaciju, odnosu poslodavaca prema trudnim ženama, ženama s malom djecom ili starijim ženama, ženama u poduzetništvu te rezultatima istraživanja iz 2011. Pravobraniteljice o zastupljenosti žena u upravljačkim strukturama. Predstavila je i projekt koji provodi uz potporu Europske komisije „Uklanjanje staklenog labirinta – jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj“ u sklopu kojeg je napravljen spot koji je prikazan prije početka tribine.

* Izvor fotografije Cropix

Iz medija:

Predsjednik Josipović održao raspravu na temu o zastupljenosti žena u politici i gospodarstvu, web Predsjednika RH, 7.3.2014.

Diljem Hrvatske obilježava se međunarodni dan žena, Mediaservis - Gradski portal - 8.3.2014.

Sretan Dan žena!, Tportal, 8.3.2014.

Međunarodni dan žena: žene danas najviše muči nezaposlenost, Index.hr, 8.3.2014. (Na Osmi mart protiv novog ZOR-a i izrabljivanja žena: "Nećemo zaboraviti 8+8+8")

Prosvjedni marš stotinjak žena u Zagrebu: "ZOR mora pasti...", 24 sata, 8.3.2014.

Drage dame, sretan vam Dan žena, RTL, 8.3.2014.

8. ožujka - Međunarodni dan žena, ezadar, 8.3.2014.

Međunarodni je dan žena, Republika.eu, 8.3.2014.

Međunarodni dan žena: Žene danas najviše muči nezaposlenost, Znet, 8.3.2014.

Attachments:
Download this file (Gloria 13 ozujka 2014.pdf)Gloria 13 ozujka 2014.pdf[ ]249 Kb